Sve o zubnim implantima – postupak i redosled

Zubni implantati – zubni implantati – implantati za zube

Zubni implanti su najbolje rešenje u slučaju nedostatka jednog ili više zuba, kao i u slučaju nedostatka svih zuba u vilici.
Oni se ugrađuju u viličnu kost i predstavljaju veštačke korenove koji nose zubne krunice. Veštački zub je naziv za šraf koji se ugrađuje u viličnu kost, abatment je deo koji spaja šraf i krunicu, jedini vidljivi deo implanta.
Ugradnja zubnih implanata danas je rutinska operacija koja se obavlja brzo, u dve faze sa tromesečnom pauzom kada pacijent dobija privremenu protezu. Zubni implanti .
Zahvat ne utiče na životni tempo. Ne postoji najbolji zubni implantat – Postoji najbolji zubni implantat za svaki slučaj pojedinačno.

Zubni implanti

Zubni implanti vilica – Zubni implanti operacija 

Cena zubnih implanata varira, a stomatološke ordinacije u Beogradu nude najbolju opremu i vrhunske stručnjake.

Veštački zubi za celu vilicu – zubni implantati

Pojava kada pacijent nema nijedan zub u vilici ili kada su svi postojeći zubi za vađenje naziva se totalna bezubost.
Ovakav problem rešava se protezom fiksiranom na zubne implante. Broj dentalnih implanata potreban za fiksni zubni rad je 6-8 po jednoj vilici.

Da bi fiksni zubni rad mogao da izdrži opterećenje potrebno je ugraditi veći broj veštačkih šrafova nego kod zubnih proteza gde se deo opterećenja prenosi sa proteze na meka tkiva.

Proteza na zubnim implantima

Prvo, razlika između proteze -zubni implantati i fiksnog zubnog rada je što je proteza, ne tako udobna, finansijski povoljnija i može da se skida i lakše održava.
Nova zubna proteza se uglavnom izrađuje nakon par meseci nakon postavljanja titanijumskih šrafova, a u međuvremenu se nosi stara zubna proteza.
Zubna proteza na lokatorima omogućava zaista lak prelazak sa proteze na fiksni implantni protetski rad.

Ugradnja veštačkih zuba zubni implantati

Zubni implantati za blistav osmeh

Zubni implantati za blistav osmeh

Nezavisno od činjenice da li želite da vam se zameni samo jedan ili više zuba, zahvat će biti obavljen brzo.
Pacijenti si i estetski, i funkcionalno izuzetno zadovoljni, a ugrađeni zubi su u potpunosti kompatibilni sa svim budućim protetskim intervencijama. Zubni implanti su iste boje kao vaši ostali zubi i nekad je nemoguće prepoznati ih kao zubni implantati. **** pogledaj i zubne proteze .

Zubni implantati – Redosled ugradnje zubnih implanata

Prvi korak je analiza 3D ortopana ili CBCT snimka, koja stomatologu daje uvid u to da li ima dovoljno zubne kosti za ugradnju.
Nakon toga, izrađuje se detaljan plan terapije (obavezna priprema za intervenciju i proces ugradnje titanijumskih šrafova može početi već sutradan).
Hirurške intervencije za zuba traje od pola sata, za ugradnju jednog titanijumskog implanta, do nekoliko sati ako se ugrađuje više šrafova.
Sledećeg dana pacijent dolazi na kontrolu, a naredna 3-4 meseca su period kada šrafovi srastaju sa kostima.

Nakon toga definiše se izgled, boja, oblik i dužina budućih krunica. Za njihovu izradu potrebno je 7 do 14 dana.

Zubni implanti Na samom kraju, sledi pritezanje abatmenta zubni implanti i cementiranje zubnih krunica. Pogledaj vađenja umnjaka .

Da li ste i vi kandidat za zubni implant?

Ovo je jedno od najčešćih postavljenih pitanja u našoj zubnoj ordinaciji. Da bismo vam pružili tačan odgovor, potrebne su nam detaljne analize opšteg zdravstvenog stanja svakog pacijenta, koje i stomatologu i pacijentu pomažu da zajedno naprave detaljan plan terapije ugradnje veštačkog zuba.
Tako najbolje dolazimo do odgovora da li ste kandidat za ugradnju zubnog implanta, koliko dugo će, u vašem slučaju, zahvat i oporavak trajati, sve u cilju izbegavanja bilo kakvih komplikacija i vašeg zdravog i blistavog osmeha sa zubni implantati !

Slično na toj temi:

Komentari

Komentara