Vodeni sport i rekracija Šri Lanke

Vodeni Sportovi Šri Lanke

Monsunski vremenski obrasci na Šri Lanci su takvi da jedna polovina ostrva sa svojim priobalnim vodama čini Šri Lanku idealnu za vodene sportove tokom cele sezone. Od belog raftinga pa preko zarona, ostrvo je idealno za mnoge vodene sportove i polako se probija u prvih deset mesta na svetu za surfovanje. Za vas smo izdvojili par korisnih saveta ukoliko tražite Sri Lanka akva avanturu na letovanju.

Vodeni Sport i rekracija Šri Lanke

Vodeni Sport i rekracija Šri Lanke

Vodeni sport i rekracija Šri Lanke – Putovanja

Rafting – Kitulgala

Pogodan i za početnike i za one sa malo više iskustva, beli rafting rekom Kelani je veoma uzbudljiva aktivnost kako za decu tako i za odrasle. Ruta od 6,5 km sa brzacima II i III kategorije traje oko sat vremena, sa početkom u Kitulgali, malom gradu u Šri Lanci veličanstvenoj zemlji čaja. Kada se budete spuštali rekom brzaci će se prorediti pa možete uživati u predivnom pejzažu: brda, vodopadi i beskrajno zelenilo. Borderlands  je visoko renomirana kompanija koja pored raftinga na reci Kelani u ponudi ima kajaking (kajakom ili kanuom) kao i sve popularnije kamperske izlete, koji nije pogodan za decu ispod jedanaest godina. Najbolje vreme za posetu od maja do decembra

Vodeni Sport i rekracija Šri Lanke - Putovanja

Vodeni Sport i rekracija Šri Lanke – Putovanja

Surf – Arugam Bay

Jedno od top deset mesta za surf u svetu Arugam Bay, leži na jugoistoku i odavno je prepoznato kao najbolje mesto Sri Lanke za surfovanje 2017. Postoji nekoliko ključnih tačaka kao sto je Surf Point koji se probija na rtu ispred Arugam Bay i pogodan je za početnike; Pottuvil Point možete naći na napuštenoj plaži severno od grada, pogodan je za one sa više iskustva i Crocodile Rock predstavlja mesto velikog izazova južno od glavne plaže. Surfovanje je zastupljeno u mladom jugozapadnom gradu Hikkaduwa kao i duž južne obale ostrva, naročito u Weligama i predivnoj Mirissa Bay plaži u obliku polumeseca.

Ronjenje Vodeni sport i rekracija Šri Lanke - Putovanja

Ronjenje Vodeni sport i rekracija Šri Lanke – Putovanja

Ronjenje – Južna obala

Šri Lanka je neizmerno zahvalna za ronjenje u zapadnim, južnim i istočnim priobalnim pojasevima, ali je ipak najlepša i najpopularnija južna obala. Dakle pravac Unawatuna, odlično mesto gde možete videti crne korale, ostatke brodova i brojne vrste riba, ili u Weligama koja poseduje prelepe formacije stena i raznolik morski život. 40km grebena poznati kao Basovi, između Kirinde i Kumana, oduševiće mnoge peščanim grebenima, klisurama, stubovima, pećinama i potopljenim ostacima brodova. Egzotičan morski život vas čeka u Trinkomaliju.

Vodeni sport i rekracija Šri Lanke - Putovanja

Vodeni sport i rekracija Šri Lanke – Putovanja

Surf zmajem – Kalpitiya sport i rekracija

Šri Lanka ima odlična mesta za surfovanje zmajem kako za početnike tako i za iskusnije surfere, u turkiznom moru ili u mirnim morskim lagunama. Kalpitiya Lagoon mesto peska, udaljenih ostrva, greben i okean pružaju idealne uslove za surf zmajem u severozapadnom regionu. Kitesurfing Lanka je škola surfa koja ima poznate sertifikovane surfere koji se bave surfovanjem uz pomoć zmajeva na Kalpitiya. Ova škola u ponudi ima kurseve za početnike i napredne kurseve u surfu zmajem. Oprema poput daske, zmaja, pojasa i čizmi su dostupne za iznajmljivanje.

Hvala na poseti!

Slično na toj temi:

Komentari

Komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen − 11 =