Putovanje na Zanzibar – Egzotična putovanja

Putovanje na Zanzibar – Egzotična putovanja

Istine i zablude Putovanje na Zanzibar 

Na celoj istočnoj obali je problem oseka?

Ovo i jeste i nije tačno. Stanovnici će Vam reći da okean nekada nadolazi rano ujutru, a oko podneva se povuče. Posle 17h ponovo počne da se vraća. Sve to zavisi od perioda.

Hoteli često imaju izloženu prognozu za svoje goste koja pokazuje kretanje plime i oseke za nekoliko predstojećih dana. Ono što jeste tačno da je oseka jaka. More se povuče čak i za 2km. Onda iza sebe ostavi blato, ali i školjke i morske zvezde.

Ukoliko planirate putovanje na Zanzibar neka od Egzotična putovanja. Populare plaže na istočnoj obali su: Matemwe, Kiwengwa, Uroa. Pwani Mchangani,  Bwejuu i Jamiani, koje se protežu u nedogled.

Plaža Zanzibar Putovanje na Zanzibar - Egzotična putovanja

Plaža Zanzibar Putovanje na Zanzibar – Egzotična putovanja

Voda je zamućena kada okean nadolazi. To je tačno. Potpuno je prirodni proces da pri jakoj struji koju okean ima dolazi do zamućivanja vode.

Donosi sa sobom travu i alge. Kako je noću vetrovito talasi prilikom plime mogu biti dosta veliki i jaki.

Ljubiteljima vodenog skijanja ovo ne smeta, jer zapravo stvara idealne uslove za ovaj sport!

Putovanje na Zanzibar situacija je malo drugačija, pa ćete sigurno uživati u rajskim plažama i nestvarnom vodenom svetu, ronjenju…

Delfini Putovanje na Zanzibar - Egzotična putovanja zansibar

Delfini Putovanje na Zanzibar – Egzotična putovanja zansibar

Na Zanzibaru ne postoji noćni život?

Ljubitelji ludih provoda će se možda razočarati, ova tvrdnja jeste tačna. Zabava je okrenuta dnevnim uživanjima i prirodnim čudima.

Putovanje na Zanzibar – Egzotična putovanja

Što se tiče aktivnosti u zalivu Kizimkazi je prirodno stanište delfina. Postoje različite vrste tura, jedna od njih je posmatranje tradicionalnog zanzibarskog plesa. Druga je prava astrakcija – tradicionalna plovidba čamcem zvanim garaua.

Video snimak Putovanje na Zanzibar – Egzotična putovanja:

Za ljubitelje vodenih sportova tu je skijanje na vodi, jedrenje na dasci, vožnja kajakom.  Ko voli ronjenje imaće prilike da se susretne sa barakudama, tunama, hobotnicama, jastozima, kornjačama i sa više stotina vrsta riba.

Na plaži možete videti da se  igra fudbal, jašu konji, igraju razni drugi sportovi. Lokalni kuvari koji omekšavaju hobotnice na plaži.

U zavisnosti od sezone, možete da vidite kako se bere kafa sa drveća.

Ubiranje plodova bibera, cvetova šafrana, čilija i više od 40 drugih začina.

Putovanje na Zanzibar - Egzotična putovanja

Putovanje na Zanzibar – Egzotična putovanja

Ukoliko tokom jula boravite na Zanzibaru možete prisustvovati najpoznatijem događaju, Internacionalnom Festivalu Filma.

Poznat pod imenim Dhow Countries. Tu se predstavljaju najbolja Swahili umetnička dela, kao i omiljena muzika lokalnog stanovništva.

Nije potrebno vakcinisati se protiv žute groznice pri poseti Zanzibaru. ?

Putovanje na Zanzibar  vakcine protiv žute groznice nisu potrebne prilikom ulaska. Svetska zdravstvena organizacija kaže da ako se iz Kenije put nastavlja u druge zemlje. Vakcina je potrebna jedna važna stavka Egzotična putovanja .

Većina naših turista dolazi avionom, sa presedanjem, bez napuštanja aerodrome i u tom slučaju zaista nije potrebno vakcinisanje. U Tanzaniji i Zanzibaru decenijama nije registrovan ni jedan slučaj žute groznice.

Treba se paziti lopova na Zanzibaru?

Tačno je da stanovnici u svojim selima žive bez kućnih uređaja, bez asfalta. Hrane se isključivo voćem koje uberu i ribom koju ulove.

Sve ovo govori da ljudi žive jednostavnim životom. Nisu iskvarena bića i možete se opustiti kada je ovaj mit u pitanju. To je bilo ukratko o Putovanje na Zanzibar –  jedan deo Egzotična putovanja

Hvala na poseti!.

Slično na toj temi:

Komentari

Komentara