Produženi vikend u Beogradu

Produženi vikend u Beogradu u prvoj nedelji juna

-01.06-04.06-

Sa početkom lepog vremena počinju i naši planovi za letovanje, ali i za neka kraća putovanja ili izlete. U ovom tekstu ćete pročitati šta nikako ne propustiti ukoliko svoj produženi vikend želite da provedete u Beogradu. Ovi predlozi, naravno, ne važe isključivo za beogradske turiste koji dolazi iz bližih ili daljih krajeva Evrope i celog sveta, već i za njegove žitelje i zaljubljenike u umetnost, prirodu i aktivan stil života. ***vikend putovanja

Ukoliko dolazite u posetu Beogradu na duže ili na vikend, a neophodan vam je smeštaj u centru grada ili sa druge strane u nekom drugom delu grada, na raspolaganju vam je velika ponuda apartmana u Beogradu koje možete iznajmiti na dan ili duže.

Produženi vikend u Beogradu

Produženi vikend u Beogradu

U petak, prvog dana juna, svi ljubitelji sportova na vodi imaće priliku da uživaju u Svetskom kupu u veslanju koji će se održati na Regatnoj stazi na Savskom jezeru. Prijavljeni takmičari i takmičarke dolaze iz 42 različite zemlje sveta što broji izmedju 900 i 1000 učesnika, dok je samih sportista i učesnika čak 600. Ponosni organizator ovog skupa je Veslački savez Srbije.
U subotu 02. juna možete uživati u Prolećnom sajmu cveća, koji će se održati u parku Manjež blizu apartmana na Slaviji. Sajam će trajati od 02.06. do 10.06. i biće poslednji u ovoj sezoni. Na sajmu će učestovati oko 25 izlagača, a posetioci će imati prilike da vide i kupe najlepše saksijsko cveće u okolini.

Produženi vikend u Beogradu

Ukoliko ste ljubitelj rekreativnog sporta, u subotu u 10h nemojte propustiti Trku uz stepenice u Zemunu. Cilj manifestacije nisu rezultati nego afirmacija nove turističke destinacije u Zemunu i rekreativnog sporta. Organizatori skupa su članovi Facebook grupe “Zemunci za stepenice”.
U nedelju 03. juna od 16h možete posetiti 5. Festivaj fantastične književnosti Art-anima. Ukoliko već imate neke planove za nedelju popodne, a želeli biste da posetite ovaj festival, on je otvoren takođe u petak i subotu. Svi ljubitelji fantastične i čudesne književnosti moći će da pogledaju promociju ove vrste književnih dela. Počasni gost festivala je  prof. dr Sava Damjanov, profestor Filozofskog Fakulteta Univerzitera u Novom Sadu gde će mu biti uručena nagrada “Art-anima” za dugogodišnji istraživački rad u oblasti fantastike u srpskoj književnoj tradiciji. Produženi vikend u Beogradu
Ukoliko ste ljubitelji dobrog i kvalitetnog filma u obavezi ste da posetite filmski festival „Young and Restless“. Festival počinje u petak 01.06. i traje do nedelje 03.06. Cena ulaznice za projekcije u Velikoj sali Doma omladine iznosi 250 dinara. Vikend putovanje Kopaonik

Ponedeljak 04. jun za neke radan, a za neke sa pozamašnom cifrom slobodnih dana od prošle godine možda i neradan, nudi zanimljive događaje u Beogradu. 11. Međunarodni festival muzike i igre Amadeus održaće se na različitim lokacijama u Beogradu, a traje od 04. do 17. juna.

Cilj održavanja festivala je razvoj kulture u našoj zemlji i motivacije mladih umetnika da kroz svaki nastup unapređuju svoje izvođačko umeće. U ponedeljak program će se održati u KCB – Artget galeriji u Knez Mihailovoj 6, a za lokaciju ostalim danima festivala, možete konsultovati zvaničan sajt festivala Produženi vikend u Beogradu .

 

Slično na toj temi:

Komentari

Komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − ten =