7 sastojaka prirodne kreme za lice

7 sastojaka prirodne kreme za lice – Zdrava krema za lice. 

Ukoliko odlučite da se oprobate u pravljenju krema za lice. postoje nekoliko sastojaka koji su osnova svake kreme.

Kada izračunate koliko novca možete uštedeti. Sastojci kreme onda ideja o tome da sami napravite neku kremu i nije tako loša. Prirodni sastojci koštaju malo više u startu. Sigurno kasnije sačuvati novac na duže staze jer su veoma raznovrsni i možete ih koristiti u više recepta. Naručite prirodne sastojke jednom eventualno dva puta godišnje i imaćete glatku zdravu kožu tokom cele godine. Ukoliko ste novi u izradi krema za lice ove sastojke možete koristiti u mnogim receptima.

Krema za lice od kokosovog ulja

Krema za lice od kokosovog ulja

Krema za lice od kokosovog ulja

Postoji nekoliko pakovanja kokosovog ulja. Najisplativije je kupovati u galonima takođe se rezlikuju po ukusu i kvalitetu jedan od boljih je Gold Label. Ukoliko i spremate na kokosovom ulju sigurno vam neće biti višak ako poručite veće pakovanje (takođe imate i manja pakovanja).

Za pripremu jela preporuka je nerefinisano organsko kokosovo ulje za kuvanje. Dok za kreme možete koristiti  ceđeno ulje kako bi uštedeli novac.

= Buter =

krema za lice od butera

krema za lice od butera

Buter je sastojak koji se najviše koristi u prirodnim kremama posle kokosovog ulja. Organski nerefinisan buter ima prirodan blag miris oraha i neverovatno je hranljiv za kožu. Možete čuti mnogo slučajeva sa poboljšanjem ekcema. Kod dece koristeći samo puter ili kombinaciju sa kokosovim uljem.

Ima prirodna antibakterijska svojstva i odličan je za prevenciju strija, zarastanje rana i kao preparat protiv starenja kože. Prirodno ima SPF oko pet pa se može koristiti kao dnevna krema za sunce. Neki od proizvoda sa shea buterom su losion, dezedorans, krema za lice, losion za bebe i mnogi drugi.

Pogledajte — Prirodne maske za lice

Krema za lice od kakao buter

Krema za lice od kakao buter

Krema za lice od kakao buter

Kako buter je još jedna vrsta butera i odličan je za prirodne kreme za lice. On je takođe i jedan od sastojaka organske domaće čokolade. Ključan je kao dodatak za neverovatan čokoladni miris. Koristi se u kombinaciji sa nanaom i limunom u kremama za lice.

= Vosak  kao krema za lice=

Krema za lice od Voska

Krema za lice od Voska

Pčelinji vosak je odličan prirodni progušćivač (gustin), a vosak visokog kvaliteta imaju nežnu notu mirisa meda. Obično je potrebna veoma mala količina voska da se zgusne krema koju pravite. Najviše se koristi u losionima, kao krema za lice, labelo i drugih krema za lice beba.

= Tečna ulja =

Recepti poput bebi ulja, glatki losioni, losioni posle brijanja često moraju biti tanji tj. finiji od kokosovog ulja. U tom slučaju treba koristiti buter u kombinaciji sa uljem. Najčešće se koriste maslinovo ulje, bademovo ili ulje od koštica kasije.

Ulje koštica kajskije ima veoma blagi prijatan miris.Krema za lice od bademovo ulje relativno neutralno po pitanju mirisa. Maslinovo ulje je najjeftinije ako vam ne smeta miris masline možete njega iskoristiti ili možete pokriti njegov miris esencijalnim uljima.

= Krema za lice od Esencijalna ulja  =

= Krema za lice od Esencijalna ulja  =

= Krema za lice od Esencijalna ulja =

Tehnički gledano esencijalna ulja nisu neophodna ali eterična ulja daju veoma lep miris prirodnih krema za lice pa vam neće biti neprijatno dok nosite kremu na lice. Neka od najzastupljenijih su od mente, limuna, lavande i pomorandže a vi naravno izaberite ono koje vama najviše prija.

Ovo su glavni sastojci krema za lice. Nije recept  Prirodnih krema za lice.

Slično na toj temi:

Komentari

Komentara