Pregradni zidovi od gipsanih ploča – zidovi od gipsa slike cene

Pregradni zidovi od gipsanih ploča –  Pregradni zidovi zidovi od gipsa ideje.

Da se pri renoviranju stanova i kuća, dosta vremena odvajalo i živaca trošilo na uklanjanje postojećih zidova. Kao i pravljenje ili dodavanje novih, kako bi se dobio željeni udoban prostor. Sa dolaskom knaufa i konstrukcija od Pregradni zidovi od gipsanih ploča na naše tržište, . Ovaj posao postao je unosan – lakši i brži za majstor Pregradni zidovi su bolji.

Pregradni zidovi od gipsanih ploča –  Pregradni zidovi zidovi od gipsa ideje

Pregradni zidovi od gipsanih ploča – Pregradni zidovi zidovi od gipsa ideje

Dnevnoj sobi, na primer, Pregradni zidovi ploča mogu se lakse izvesti razni oblici i modeli zidova kao i moderni oblici niše. Ovi delovi prostora dnevne sobe osim estetske cene i vrednosti sa sobom nose i dizaj kao kvalitet, mada je i dalje prisutno dosta sumnju o jačini i performansama kada su u pitanju pregradni zidovi od gipsanih materijala.

Pregradni zid od gipsa ima predrasuda kao sto su da nećete moći da okačite sliku ili .da je zvučna izolacija jako loša – znajte da je u velika obmana!

Pregradni zid rigips

Pregradni zid rigips – Pregradni zidovi

Slucaj kada se pregradni zidovi dobro izvedu, osim kvalitetne izolacije oni imaju svoju karakteristiku da nose teže  elemente poput polica, teških deblozidnih ogledala i slično, tako da , ako ste u dilemi, slobodno izaberite gipsani pregradni zid za dnevni boravak. Kada je reč o buci,. zvučna izolacija pregradni zidovi za ovu kod ovakvih rešenja zavisi od podkonstrukcije i slojeva ploča i krecu se u gradnicama od 45 dB do 69 dB.

Pregradni zidovi u postupku postavljanja zidova, na spoj između zida i poda kao i zida i tavanice… postavlja se traka za zvučnu izolaciju ili sloj akrila pa se tako stvara nivo koja je zasluzna za vrlo pristojnu zvučnu izolaciju.

Debljina pregradnih gipsanih zidova – Pregradni zidovi

Pregradni zidovi mogu sadrzati  jednostruku ili dvostruku podkonstrukcijom, i oblažu specijalnim lepkom jednim ili sa dva sloja gipskartonskih ploča. Od toga zavisi i debljina samog zida koja će iznosti oko 12 cm , što je skoro debljini zida od cigle, imati skoro kao cigla od 10 cm, ako ipak postavite samo jednu plocu ili jedan sloj ploča. Ploče se  izradjuju od standarnih dimenzijama . prodaju u dimenzijama od 2.600 x 1.200 x 12,5 mm, vrlo jednostavn i lako seku skalpelom. Ostaci se ne bacaju, već se koriste uklapaju za manje površine.

Neobični i zanimljivi dekorativni Rigips Pregradni Zidovi

Pored klasičnih zidova, pregradni zidovi se lako prave savitljivim pločama i savijenom konstrukcijom. Postavljanje jedno ili vese  polukružnih zidova u prostranom dnevnom boravku napravice atmosferu intimnijom sa Knauf Pregradni Zidovi .

Gipsani detalji na zidu poput bordura, lajsni, rozeta učiniće enterijer dnevne sobe sofisticiranijim. Možete oh i sami kupiti, jer se prave i kao gotovi proizvod i nalepiti na pregradni zid posebnim lepkom.

Najčešće se u pravljenju pregradnih zidova koriste bordurice na spoju zidova i samog plafona. Bordura se može postaviti i na spoju poda i zida ili kao dekorativni delovi po sredini visine zida. Profili gipsanih bordura se dosta razlikuju, od a jednostavnih do slozeniji do kitnjastih i naglašenih u zavisnosti od ukusa zene!.

U Pregradni zidovi – ma takodje može postojati posebno napravljen prostor za  policu ili čak plazma TV. Od gipsa se na zidu može napraviti i vrsta rama za umetničku sliku koju biste okačili.

Cena radova na gipsanim pregradnim zidovima

Za metar kvadratni ravnog -+ jednostrukog pregradnog gipsanog zida treba izdvojiti novac oko 15-17 evra. U ovu cenu obično je uračunat i materijal i izvođenje. Cena dvoslojnih gipsanih zidova je oko 22 evra za kvadratni metar. Ako želite niše, to se uglavnom dodatno naplaćuje a cena je oko 10 evra za dužni metar. u zavisnosti od majstora i ostalih materijala ili kvaliteta Pregradni zidovi .

Slično na toj temi:

Komentari

Komentara