Par čestih zabluda koje imamo o našim instalacijama

Na ovom mestu ćemo pokušati da vas upozorimo na neke od najvećih mitova i velikih zabluda koje obično imamo u vezi sa sanitarnim i vodoinstalaterskim problemima.

  • Kapljice vode iz slavine nisu veliki problem

Osim što ispuštaju iritantan i postojan kontinuirani zvuk, kakva još nevolja može biti od običnih kapljica vode? Verujte nam na reč, ogromna. Samo jedna neispravna slavina iz koje kaplje voda, može da potroši i do tri hiljade litara vode godišnje. Zaista se isplati povremeno zasući rukave ili jednostavno pozvati vodoinstalatera za odgusenje kanalizacije .

  • WC šolja je zgodna za rešavanje neželjenog otpada

Sigurni smo da mnogi od nas i dalje ostatke hrane ili stari papir rešavaju puštanjem u kanalizaciju. Ali, koliko god ovo izgledalo kao bezazleno i jednostavno rešenje, šteta koja se može naneti daleko je ozbiljnija. Neadekvatan otpad, ispušten kroz WC šolju najčešći je uzrok zapušene kanalizacije. Srećom, danas je lako naći dobrog vodoinstalatera u Beogradu koji će uspešno otpušiti kanalizaciju i stvari vratiti u redovno stanje. Ali, zar nije bolje na vreme voditi računa i poštedeti svoj džep i nerve?

  • Nije potrebno posebno održavati vodovodne i kanalizacione cevi
Vodoinstalater Beograd

Vodoinstalater Beograd

Još jedna zabluda koja nas često može koštati puno novca i živaca. To što voda i dalje teče i što otpadne vode otiču ne znači da negde na putu nema problema. Ostaci hrane, masnoće, vlasi kose u slivniku, neadekvatni otpad ispušten kroz WC šolju, vremenom se akumulira na zidovima odvodnih cevi, te u nekom trenutku može da izazove pojavu kamenca. Verujte da će otpadne vode krenuti nazad u najgorem mogućem trenutku. Jednostavno, dobrog trenutka za ovakve stvari, nema. Da biste izbegli nevolje sa slivnicima i zapušenom wc šoljom, redovno ih čistite, koristite hemijska sredstva, baš kao i žice u sajle za čišćenje. S vremena na vreme angažujte profesinalce da ispitaju vaš vodovodni i kanalizacioni sistem, a  ukoliko se  umesto u kolektor, vaše otpadne vode odlivaju u septičku jamu, angažujte profesionalce koji će s vremena na vreme odraditi posao pražnjenja septičke jame.

  • Voda koja se sakuplja oko WC šolje nije veliki problem

Greška. Ove barice, koje se najčešće formiraju sa zadnje strane WC šolje, ukazuju na probleme sa dihtovanjem, moguće oštećenje vodokotlića, poput naprsnuća ili loma, a ponekad je uzrok ovoj vodi rasklaćena WC šolja. Šta god da je po sredi, ubrzo pošto primetite vodu na podu toaleta, reagujte i otklonite kvar. Na taj način ćete uštedeti novac za prekomernu potrošnju vode.

Svakako, dobro je biti na oprezu i redovno obraćati pažnju na sve promene i neželjene pojave u kupatilu, toaletu ili kuhinji. Takođe, važno je i proceniti sopstveno umeće i znanje kod vodoinstalaterskih popravki. Ponekad je daleko isplativije na vreme pozvati vodoinstalatera i poštedeti sebe nepotrebnih dodatnih kvarova i troškova hitme intervencije . ostavite vas komentare!!!

Slično na toj temi:

Komentari

Komentara