Odgusenje kanalizacije – hitne intervencije

Odgusenje kanalizacije – odpušavanje kanalizacije

Ponekad je potreba svakog domaćinstva očistiti kanalizacionu cev  odnosno odgušiti kanalizaciju, kao i umivaonik i ostale kanalizacione cevi, Odgusenje kanalizacije u prostorijama gde je nepristupačno , u tom delu dolaze majstori, koji već imaju iskustva i potreban materijal i alat. Na licu mesta obavljaju svako potrebno odgušenje kanalizacionih cevi, intervenišu u slučaju kvara,otklanjaju kamenje, fekalije i druge potencijalne uzroke zagušenja, jedino u slučaju hitne intervencije idu i vozila .

Pri pomisli na odgusenje kanalizacije mislimo na sledeće:

 • odgusenje kanalizacije u kanalizacijonom odvodu,
 • odgušenje kade,sifona, sudopere, u kupatilu, kuhinji…
 • odgusenje kanalizacije u odvodu

Vozila za  čistotu i održavanje kanalizacije omogućavaju brzo, efikasno, higijensko i  krajnije bezbedno pročišćavanje industrijske, gradske i kućne kanalizacije.

 

Ova specijalna vozila namenjena pročišćavanju kanalizacije vodenim mlazom pod visokim pritiskom od 120 do 200 bar. Sama intervencija kao i čišćenje može potrajati od 15 min. u zavisnosti od veličine kvara odnosno zapušenja u kanalizacionim cevima. U zavisnosti od opreme nekih firmi, ne možemo da Vam garantujemo da od ovih dole navedenih poseduju neki od savremenih metoda za čišćenje i Odgusenje kanalizacije .  

Odgusenje kanalizacije

Odgusenje kanalizacije

 .

Zapušena cev može imati vrlo loše posledice i mnogo neprijatne posledice, kako za okolinu tako i za ukućane. Nepravilno čišćenje i neprofesionalno može dovesti do dodatnih troškova Odgusenje kanalizacije.

Video inspekcija kanalizacionih cevi Odgusenje kanalizacije.

Jedno od prednosti video inspekcije su:

 • Vrsi se snimanje precnika cevi 50mm – 200 mm
 • Efikasnost video inspekcije je dobijanje kompetne slike kanalizacione cevi
 • Kao i dobijanje stpen oštečenosti cevi.
 • Uzrok kvara kanalizacione cevi Odgusenje kanalizacije.

 

Odgušenje kanalizacije – Kanalizacija i kako se radi odgušenje

Kod manjeg zagušenja kanalizacionih cevi koristimo mašine sa motornom sajlom, dok u slučaju većeg zagušenja radimo sa mašinom za ispiranje Odgusenje kanalizacije  pod visokim pritiskom. Ova mašina uklanja svu nečistoću iz cevi koje mogu biti do 400 milimetra u prečniku. U sklopu postoji i mogućnost usluga video inspekcije, odnosno snimanje kanalizacionih cevi.

Odgušenje kanalizacije

Što se tiče odgušenja odvodnih i dovodnih cevi, majstori dolaze na vaš poziv i uglavnom su opremljeni najsavremenijim mašinskim sajlama, vodom pod pritiskom kao i opremom za snimanje kanalizacije.

Radnici su uglavnom pouzdani i iskusni i rade odgušenja i u kućam i u zgradama , a pri tom uglavnom koriste najsavremeniju opremu. Majstori na licu mesta obavljaju svako potrebno odgušenje kanalizacionih cevi i interveništu uvek na poziv u slučaju kvara. Odgusenje kanalizacije vrši se tako što se otklanjaju naslage, kamenje,drugi šut,dlake iz kade i umivaonika, kao i druge vrste uzroka zagušenja.

Odgusenje kanalizacije Hitne intervencije

Odgusavanje kanalizacije Hitne intervencije Odgusenje kanalizacije

Čišćenje odvoda odnosno odmašćivanje i ispiranje cevi vrši se tek nakon odgušenja kanalizacije. Samim tim sprečavamo ponovno skupljanje nečistoća. Nakon odgušenja kanalizacije pored čišćenja odvoda neophodno je čišćenje cevi,da bi kasnije izbegli ili čak sprečili kvarove i zagušenja.

ODGUSENJE KANALIZACIJE -KAKO IZVRŠITI ODGUŠENJE KANALIZACIJE

Kada je u pitanju zagušenje malih razmera kanalizacionih cevi uglavnom koristimo sajlu, bilo običnu bilo motornu. Međutim u slučaju većeg zagušenja, odgušenje kanalizacije vrši se mašinom za ispiranje kanalizacije i to sa vrlo visokim pritiskom. Takva mašina čisti svu nečistoću iz cevi i odvoda. Često se vrši i snimanje kanalizacionih cevi da bi se videlo da li u nekom delu postoji jos necistoća ili je uspešno izvršeno odgušenje kanalizacije bez bilo kakvih zastoja.

KAKO OČISTITI SUDOPERU

Evo kako očistiti sudoperu, zapravo dovoljno je da ovo odradite samo jednom nedeljno Odgusenje kanalizacije i uživate u sjaju i čistoće vaše sudopere. Sigurna sam da je većini od vas ovaj recept poznat. Ono što je neophodno da očistite sudoperu jeste svega nekoliko kesica sode bikarbone i limuntusa. Odgusenje kanalizacije se vrsi Pre svega toga potrebno je da ispraznite sudoperu i celokupan prostor oko sudopere.  Zatim, potrebno je sudoperu pokvasiti toplom vodom i posuti limuntus po sudoperi.  Na limuntus nasuti sodu bikarbonu i ostaviti je petnaest minuta da odstoji. Pojaviće se penušanje za Odgusenje kanalizacije .

Odgusenje kanalizacije video kamerom

Snimanje kamerom kanalizaciju Odgusenje kanalizacije

odgusenje kanalizacije.

Nakon toga uzmite sunđer i toplom vodom operite svoju sudoperu. Iznenadićete se koliko je postala čistija i sjajnija za tako kratko vreme, bez naslaga kamenca i fleka Odgusenje kanalizacije . Na kraju sudoperu obrišite je suvom krpom i ovo je najbolji način kako očistiti sudoperu. Odgusenje kanalizacije je sledeći.

Ako je odvod vase sudopere začepljen, naspite u njega 100 gr sode bikarbone i 100 gr limuntusa. Tankim mlazem naspite toplu vodu, otprilike 200 ml. Soda sa limuntusom izaziva hemijsku reakciju i počeće da deluje Odgusenje kanalizacije . Takva smesa će rastvoriti sitne delove hrane i masnoću. Soda bikarbona i  je jednostavno, narodno, sredstvo, koje je spasilo vise hiljade sudopera i lavaboa u kupatilu.

Često i vozila imaju opremu za odgusenje kanalizacije , ukoliko se odgusenje kanalizacije vrši napolju van objekta.

Poštovanin ovde imamo spisak po gradovima za hitne intervencije 00-24h odgušenje kanalizacije :

Odgusenje kanalizacije Niš

 •  Niš Stan hitne intervencije 018/4235–177
 • 064/6130940 Marjan
  Masinsko otpusavanje el.masinom spiralom do 50m,otpusavanje masinama Odgusenje kanalizacije visokog pritiska do f500 do 50m,snimanje kanalizacionih cevi Odgusenje kanalizacije . Dolazak i konstatacija kvara BESPLATNI
 • PECA SERVIS
  NIS, KUMANOVSKA BR.5
  018/561-884 ;064/11-64-349

Odgusenje kanalizacije Beograd

 • Gaga odgusenje kanalizacije 063/225-950 , 011/34-7777-3 , 011/34-7777-2
 • Vodoinstalater mob1.: 063/423-757 • mob.2: 062/423-757
 • 063/833-00-05 Odgusenje kanalizacije .

Odgusenje kanalizacije Zemun

 • 064/190 66 90; 063/754 04 60; 064/132 03 59 Majstor Aca.

Hitne intervenicje 00-24h  Odgusenje kanalizacije.

Slično na toj temi:

Komentari

Komentara