Lečenje hemoroida u trudnoći – Prirodni lek

Lečenje hemoroida u trudnoći – Prirodni lek

 Bolest hemoroida je vrlo neugodna, naročito ako se javi u trudnoći.

Hemoroidi tj. šuljevi su proširene vene i nalaze se u zadnjem delu debelog creva  tj. čmara. Bolest hemoroida je vrlo neugodna, javljaju se bol , svrab, ali često se javlja i krvarenje. Naročito je neophodno lečenje hemoroida u trudnoći.

Lečenje hemoroida u trudnoći  je vrlo sporo i može potrajati i nekoliko nedelja , ali lečenje hemoroida u trudnoći  je svakako moguće.

LEČENJE HEMOROIDA U TRUDNOĆI

Lečenje hemoroida u trudnoći  je vrlo delikatan proces. Hemoroidi se leče i raznim biljnim mastima, biljnim kapima, biljnim čepićima i biljnim melemima. Međutim u trudnoći nije dozvoljeno koristiti neko bilje, pa treba biti oprezan prilikom korišćenja raznih melema.

Hemoroidi mogu biti spoljašnji i unutrašnji.  I kod jednih i kod drugih lečenje hemoroida u trudnoći  je moguće i to prirodno , ali samo ukoliko koristite bilje koje je dozvoljeno u trudnoći. Kod nas postoje mnogi biljni preparati koji su svakako delotvorni, te je i lečenje hemoroida u trudnoći moguće.

Lečenje hemoroida u trudnoći.

Lečenje hemoroida u trudnoći

Bolest hemoroida dobijaju uglavnom osobe koje mnogo sede, koje nemaju redovne obroke , ali i osobe koje koriste ljutu i začinjenu hranu. Kada je u pitanju lečenje hemoroida trudnica bi od namirnica trebalo koristiti su kupus, šargarepu, jabuku ( pečenu ili kuvanu) i paradajz.

Lečenje hemoroida u trudnoći je moguće i ukoliko koristite limun. On sprečava stvaranje i unutrašnjih i spoljnih hemoroida i jača vene pri čmaru (anusu). Limun koristite tako što ćete ujutru popiti jednu čašicu, pre jela, ali je svakako korisno da to učinite i više puta u toku dana. Ova namirnica se svakako može koristiti za lečenje hemoroida u trudnoći i nije štetna.

Kada je u pitanju lečenje hemoroida u trudnoći , potrebno je da pre svega pazite na ishranu, da ne jedete masnu i začinjenu hranu, nakon stolice da neko vreme odležite , odmorite, da ne podižete teret, što u trudnoći i nije dozvoljeno, da nebi došlo do pucanja hemoroida, ali i da svakako vodite računa o higijeni, to je osnov. Tuširanje mlakom vodom je preporučljivo nakon svake veće nužde, tj.stolice.

Lečenje hemoroida u trudnoći.

hemoroid u trudnoći.

Lečenje hemoroida u trudnoći je preporučljivo

 

, ali sam pregled hemoroida  je neprijatan pa ga trudnice izbegavaju, a lečenje hemoroida u trudnoći je moguće ukoliko se pažljivo pridržavate toga koje namirnice smete da koristite a koje nebi trebalo i samim tim ćete sebi pomoći u lečenju hemoroida u trudnoći.

 

Lečenje hemoroida u trudnoći  je neophodno naročito ako se na čmaru tj. anusu javi krv kod trudnice. Onda je potrebno da se trudnica svakako javi lekaru. Hemoroidi u trudnoći se mogu javiti usled pritiskanja ploda na stomak. Neophodno u većini slucajeva, mada postoje izuzeci, kada lečenje hemoroida u trudnoći nije neophodno jer se nakon porodjaja hemoroidi povuku tj. nestanu.

Ipak lečenje hemoroida u trudnoći je poželjno jer može izazvati i niz neprijatnih problema. Mnogim trudnicama se hemoroidi ne pojave u trudnoći ali im se pojave nakon porodjaja, pa je njihovo lečenje i tada svakako poželjno, jer su hemoroidi koji se pojave nakon porodjaja itekako vrlo neprijatni i neugodni. Lečenje hemoroida nakon porodjaja je takođe neophodno kao i lečenje hemoroida u trudnoći.

Slično na toj temi:

Komentari

Komentara