Lečenje hemoroida biljem – Prirodni lek za hemoroidi

Lečenje hemoroida biljem – Prirodni lek za hemoroidi

Hemoroidi su proširene vene i nalaze se u zadnjem delu debelog creva  tj. čmara. Bolest hemoroida je vrlo neugodna, javljaju se bol , svrab, ali često se javlja i krvarenje, međutim lečenje hemoroida biljem je moguće.

Lečenje hemoroida biljem – prirodnim putem

Lečenje hemoroida biljem je vrlo sporo i može potrajati i nekoliko nedelja , ali lečenje hemoroida biljem je svakako moguće.

Lečenje hemoroida biljem je vrlo delikatan proces. Hemoroidi se leče i raznim biljnim mastima, biljnim kapima, biljnim čepićima i biljnim melemima.   Hemoroidi mogu biti spoljašnji i unutrašnji.

Lečenje hemoroida biljem

Lečenje hemoroida biljem

I kod jednih i kod drugih lečenje hemoroida biljem je moguće i to prirodno bez ikakvih neželjenih dejstava. Kod nas postoje mnogi biljni preparati koji su svakako delotvorni, te je i lečenje hemoroida biljem moguće. Bolest hemoroida dobijaju uglavnom osobe koje mnogo sede, koje nemaju redovne obroke , ali i osobe koje koriste ljutu i začinjenu hranu.

Kada je u pitanju lečenje hemoroida biljem, od namirnica koje bi trebalo koristiti su kupus, šargarepa, jabuka ( pečenja ili kuvana) i paradajz

Lečenje hemoroida biljem je moguće i ukoliko koristite 100 gr.kestena potopljenog u rakiju komovicu ili 20 kašika mlevene koprive,potopljene u komovicu. U oba slučaja ovo treba da stoji potopljeno 10 dana.

Lečenje hemoroida biljem je moguće i ukoliko koristite lavandu i koru hrasta.

Takođe lečenje hemoroida biljem je moguće i ukoliko koristite mešano maslinovo i riblje ulje i to tri puta dnevno. Komadić gaze natopljen ribljim uljem trebalo bi staviti na bolno mesto – hemoroide, kao oblogu, i ovu oblogu je neophodno stavljati 15 dana.

Prirodni lek za hemoroidi

Prirodni lek za hemoroidi

Ono što je itekako delotvorno kada je u pitanju lečenje biljem je limun. On sprečava stvaranje i unutrašnjih i spoljnih hemoroida i jača vene pri čmaru (anusu). Limun koristite tako što ćete ujutru popiti jednu čašicu, pre jela, ali je svakako korisno da to učinite i više puta u toku dana.

Lečenje hemoroida biljem  –  tj. gelom od aloje , je moguće ukoliko imate rane, jer aloja pomaže za zarastanje tkiva.

Uz sve ovo potrebno je da pre svega pazite na ishranu, da ne jedete masnu i začinjenu hranu, nakon stolice da neko vreme odležite , odmorite, da ne podižete teret, da nebi došlo do pucanja hemoroida, ali i da svakako vodite računa o higijeni, to je osnov. Tuširanje mlakom vodom je preporučljivo nakon svake veće nužde, tj.stolice.

Lečenje hemoroida biljem je preporučljivo , ali i svakako lakši način da ih se rešite, jer sam pregled hemoroida  je neprijatan, a lečenje biljem je i delotvornije . Treba samo paziti na ishranu i koristiti namirnice koje pomažu u lečenju hemoroida biljem .

Lečenje hemoroida biljem je moguće i ukoliko napravite mast za lecenje hemoroida. Mast za lečenje hemoroida se pravi tako što se stavi po deset grama lanolina i ekstrakta od lišća i kore leske i dvadeset pet grama masti od crne topole. I ovo je jedan od načina kako je moguće lečenje prirodnim biljem.

Lečenje hemoroida biljem je delotvorno i pokazalo se kao vrlo uspešno. Lečenje hemoroida biljem je poznato i preporučljivo, kako kod nas , tako i kod ljudi u svetu.

Slično na toj temi:

Komentari

Komentara