Korisni saveti za vodoinstalaterske popravke

Korisni saveti za vodoinstalaterske popravke

Manje vodoinstalaterske kvarove možete otklanjati i sami. Potrebno je malo sklonosti ka kućnim poslovima i nešto malo veštine. Ipak, ne budite previše samouvereni, jedan pogrešan korak može pogoršati stvari. Neretko, jedan pogrešan korak dovodi i do poplave.

Poplava svakako nije ono što ste želeli, pa je važno znati napraviti pravu procenu kvara i naših sposobnosti, kako bismo izbegli daleko veće troškove od planiranih zato pozovite majstore za odgusenje kanalizacije .

Korisni saveti za vodoinstalaterske popravke

Korisni saveti za vodoinstalaterske popravke

Jako je važno da svako od članova porodice ima osnovna znanja o vodovodnom i kanalizacionom sistemu u kući, kako bi u slučaju nevolje, mogli da odreaguju na najbolji mogući način i spreče veću štetu pre dolaska vodoinstalatera.

Osnovno poznavanje sistema podrazumeva da znamo gde se nalaze cevi za dotok vode, kroz koje od njih dolazi hladna, kroz koje topla voda, gde se nalaze kanalizacione cevi, gde su nam ventili i koji deo sistema se njima zatvara i otvara. Posebno je važno da svi članovi porodice znaju gde se nalazi glavni ventil kojim se zatvara sva voda u kući. U slučaju veće nevolje, zatvaranje ovog ventila spasiće vas ogromne štete i velike poplave u slucaju da krene po zlu pozovite hitne intervencije .

Pre nego što počnete da majstorišete u vašem kupatilu ili kuhinji, zatvorite onaj ventil kojim voda dolazi u kupatilo, odnosno kuhinju. Takođe, proverite da li imate sav neophodan alat.

Korisni saveti za vodoinstalaterske popravke

Daleko je bolje unapred pozajmiti ili kupiti ono što vam nedostaje nego juriti do radnje u sred vodoinstalaterskog posla.

Ukoliko niste sigurni da znate šta radite, ne radite. Svakako je bolje odmah pozvati vodoinstalatera nego napraviti štetu.

Ukoliko ste sigurni u svoje znanje i veštine, ne zaboravite na ovih par saveta.

Prilikom čišćenja slivnika ili cevi, svu prljavštinu i masnoću izvlačite napolje. Ukoliko je spirate ili stružete u smeru kanalizacije postoji velika šansa da ćete zapušiti kanalizacione cevi.

Otpusavanje wc solje

Otpusavanje wc solje

Kroz wc šolju ispuštajte isključivo toalet papir i fekalije. Ne izbacujte ostatke hrane kroz wc šolju, to može dovesti do zapušenja kanalizacije.

Vakuum gumu za otpušivanje wc šolje imajte u svakom wc-u i kupatilu u kući. Nemojte dovesti sebe u situaciju da jurite po kući panično tražeći ovu korisnu alatku.

Zimi, proveravajte sistem za grejanje u vašem wc-u i kupatilu. Mnogi ljudi, zbog uštede, u određeno doba dana, isključuju grejanje u ovim prostorijama. Minimum grejanja je ipak neophodan, naročito kada temperature idu ispod nule, jer će vam u suprotnom voda u cevima zalediti a postoji opasnost i od pucanja cevi. Ukoliko odlazite na zimovanje a imate sopstveno grejanje, zadužite nekog od prijatelja ili rođaka da povremeno greje kupatilo i wc.

Na kraju, ne zaboravite najvažnije. Imajte svog majstora od poverenja koji vam može pomoći ako nešto krene po zlu!

Ostavite komentare dole u vezi Korisni saveti za vodoinstalaterske popravke .

Slično na toj temi:

Komentari

Komentara