Klizne kapije – Samonosive klizne kapije – Kapije slike

Klizne kapije – Samonosive klizne kapije

Firma „Vektor“ iz Nisa u svom asortimanu ima i izradu kliznih kapija, Klizne kapije za dvoriste, samonosive  kapije za celu Srbiju. Klizne kapija se rade u više dimenzija u zavisnosti od samih potreba prostora ili terena.

Klizne kapije - Samonosive klizne kapije Alubond

Klizne kapije – Samonosive kapije Alubond

Kapije se rade za privatne i industrijske objekte, kuće, obdaništa, teniskih terena , industrijskih pogona. Svaka naša kapija se rade po potrebi kupca i u zavisnosti težine kapije mogu se ugraditi i motor za kliznu kapiju.

Klizne kapije - kapija sa kliznom sinom

Klizna kapije – kapija sa kliznom sinom

Vektor firma vrši automatizaciju već postojećih kapija kao i kapije na automatsko otvaranje. Koje je potrebno i programiranje motora za kliznu kapiju.

Motori za klizne kapije

Postoji više vrsta motora ali se određuju na osnovu težine i odgovarujećeg raspona koja ta kapija poseduje. Vrlo važan faktor za odabir motora jeste i kolika je upotreba kapije to jest učestalost otvaranja.
Naš stručni tim sa toliko godina iskustva u ovom poslu Vam može pomoći u odabiru kao i prodaji motora. Nemojte na svoju ruku krenuti u taj posao i nemojte oklevati da nas kontaktirate (Kontakt tel. 063/155-89-04).
Najčešće se motori za klizne kapije biraju na osnovu nosivosti samih kapija tj. opterećenja kapija na robosnoj letvi ili šini. Postoje u više verzije to jest neki standar za kapiju ili potrebu – motori od 400 kg, 600 kg, 800 kg i 1200 kg.

Sve vrste funkcije kapije se mogu isprogramirati u samom kontrolnom panelu motora za kliznu kapiju. Postoji mogućnost programiranje automatsko otvaranje kapija u određeno vreme danju ili noću u zavisnosti od potrebe korisnika.

U skladu s tim svaki korisnik dobija mogućnost daljinsko upravljanje kapija. Takvi motori za daljinsko otvaranje kapije su danas vrlo popularni na tržištu kako na zapadu već postoji bolji i modernizovani sistem za daljinsko otvaranje kapija.

U ovo segmentu klizne kapije je bitna i bezbednost samog korisnika klizne kapije. U takvi sistemima za daljinsko otvaranje kapije postoje i senzori u slučaju da je ispred kapije prošao pešak ili auto ili sasvim neka druga vrsta prepreke na samoj šini kapije.
Svaka kapija sa motorom postoje sigurosna lampa na vrhu. Svaki put kada se kapija zatvara ili otvara sigurosna lampa signalizira otvaranja ili zatvaranje kapije.

Postoje više tipova kliznih kapija i to:
1. Krilne klizne kapije ili jednokrilne kapije
2. Dvokrilna klizna kapija ili dvokrilna kapija
3. Samonosiva klizna kapija
4. Klizne kapije

Krilne klizne kapije ili jednokrilne kapije

Korisnicima kojima je manji prostor dovoljan za prolaz pešaka jednostavnog dizajna i oblika . Jednokrilne kapije se upotrebljavaju za pešački prolaz, sluzbeni prolaz radnika firme. (u donjem dolu imate galeruju slika)

Dvokrilna klizna kapija ili dvokrilna kapija

Ovakav tip kapija je vecim delom zastupljen gde je veliki prostor iza kapije. Otvaranje kapije se vrši ručno ili automatski pomoću motora kliznu kapiju.
Upotrebljava se za dvorišta , ograđivanje privatnih objekta, pa čak i nekim industrijskim objektima.

Samonosiva klizna kapija

Samonosive klizne kapije se uglavnom koriste za industrijske objekte , ili gde je promet saobraćaj mnogo izražen. Koriste se i u slučaju gde je teren neravan, gde je otežano korišćenje metalni profila.
Samonosiva klizna kapija se otvara ručno ili automatski u zavisnosti od zahteva ali uobičajno se koristi sa motorom za kline kapije.
Sastoji se od samonosivog profila na donjoj kapiji kako bi se neometano kretala kapija.

Klizna kapija

Klizna kapija

Klizne kapije

Ovakve tip kapija je popularan na tržištu, ista primena kao i samonosive kapije kao i za privatne objekte, teniskih terena.

Ima univerzalnu primenu zbog jednostvanosti i dizajna kao i učestalosti otvaranja kapije.  U odnosu na potrebe i zahteva kupaca kapija ima različitih dimenzija, težina i boja.

Poštovani kupci za sva dodatna pitanja stojimo na raspolaganju tel 063/155-89-04 .

Kapije slike

Kontakt telefon za kupovinu i ugradnju kapija : 063 155 89 04 ili 069/155-89-04

Slično na toj temi:

Komentari

Komentara