Kako se rešiti zanoktica ?

Kako se rešiti zanoktica ?

Daleko od toga da zanoktice spadaju u bolesti, iako su vrlo iritirajuće, a nekada i bolne. Prvo i osnovno čega se morate odreći jeste grickanja noktiju i zanoktica.

Da, čuli ste ovaj savet već hiljadu puta, ali dozvolite nam da vas po hiljadu i prvi put podsetimo na štetnost ove ružne navike.

Osim što uništavate svoje nokte i stvarate neuredan izgled vaših ruku, sam proces grickanja, u kojem držite prste u ustima, ne deluje ni najmanje privlačno Kako se rešiti zanoktica .

Kada ste se izborili sa grickanjem, vreme je da se temeljnije pozabavite vašim zanokticama.

Da biste ih se rešili, morate biti strpljivi i disciplinovani. Najpre, mažite vaše ruke kremom nakon svakog pranja, kupanja i tuširanja Kako se rešiti zanoktica ? .

Poenta je da ne dozvolite da vam se ruke isuše, jer je to prvi preduslov za stvaranje zanoktica Kako se rešiti zanoktica.

Preporučujemo da to budu specijalizovane kreme ili ulja za nokte ili, pak, bebi krema. Ukoliko se, i pored sve opreznosti, pojave zanoktice, bitno je da ih pažljivo potisnete ili uklonite.  Zanoktice nastaju uglavnom kod ljudi koji imaju suvu kožu i ako organizmu nedostaje nekih vitamina i minerala, a mogu biti i posledica upotrebe hemijskih sredstava.

Kako se rešiti zanoktica

Kako se rešiti zanoktica ?

Kako se rešiti zanoktica.?

Krema za omekšavanje zanoktica   Potrebna vam je jedna kašičica gline, kašičica maslinovog ulja i tri kapi eteričnog ulja lavande. Mešajte sastojke kašikom dok ne dobijete kremastu masu. Kremu čuvajte u sterilnoj teglici, a koristite je jednom dnevno.  Kako se rešiti zanoktica ?

Krema za dugotrajno uklanjanje zanoktica Kako se rešiti zanoktica?

U lonac sa vrelom vodom uronite posudu u koju ste prethodno stavili kakao i shea buter.

Mešajte dok se masa ne rastopi, sačekajte da se ohladi, a potom dodajte deset kapi eteričnog ulja limuna, jednu kašičicu biljnog glicerina i pola kašičice ulja vitamina E.

Kremu čuvajte u frižideru i koristite svakodnevno. Nakon što je namažete, na ruke stavite pamučne rukavice. (Stil. Kurir-info) Kako se rešiti zanoktica .

Kako se rešiti zanoktica ? Nokti

Da biste na prirodan način lečili zanoktice u hladnu vodu preko noći namočite 50 g crnog sleza, pa ga sutradan pre spavanja procedite, zagrejte i koristite kao kupku za ruke i stopala. Koren nokta možete mazati i kremom ili uljem od nevena.

Oštećene i nokte koji se listaju mažite sokom od crvenog luka ili ljutića, što češće u toku dana tako ćete nokte održati zdravima i sprečiti pojavu zanoktica Kako se rešiti zanoktica-.

Ako vam je želja da imate duge nokte, a niste ljubitelj nadogradnje, ne predstoji vam ništa drugo nego da pustite svoje.

Zanoktice nastaju, jer nokat raste mnogo brže od kožice oko nokta što izaziva njeno pucanje i stvaranje ranica.

Kako se rešiti zanoktica ? prirodan nacin

Kako se rešiti zanoktica ? prirodan nacin

 

U tom slučaju koža može da otekne i jako se zacrveni. Ako se na vreme ne tretiraju, zanoktice mogu izazvati i veće probleme kao što su upala nokta, što može biti veoma bolno ili infekcija koja može dovesti do gnojnih upala Kako se rešiti zanoktica.

Oštećene i nokte koji se listaju mažite sokom od crvenog luka ili ljutića, što češće u toku dana tako ćete nokte održati zdravima i sprečiti pojavu zanoktica.

Ukoliko želite da vidite rezultate brzo, isprobajte sledeći savet i rezultat neće izostati: Prirodni regenerator za jačanje i brži rast noktiju. krema Kako se rešiti zanoktica ?

Slično na toj temi:

Komentari

Komentara