Kako se resiti bubuljica ?

Kako se resiti bubuljica na licu na prirodan način ?

Bubuljice na licu kod dece kod kojih kreće pubertet su vrlo česte u današnje vreme. Malo je onih koji nisu imali takav problem u pubertetu tj. u svojim tinejdžerskim danima, a akne ili bubuljice su vrlo ružne i neprijatne a nestanu tek nakon puberteta tinejdžera a nekada ni tada, ako je u pitanju neka kožna upala lica, mogu da traju i decenijama.

Kako se resiti bubuljica

Kako se resiti bubuljica?

Akne tj. bubuljice se javljaju i kod muškaraca i kod žena, kasnije i to uglavnom, obične akne, koje se pojavljuju na licu, poprsju, leđima ramenima..zato cemo vam dati savet kako je najbolje ukloniti bubuljice na licu prirodnim putem . Kako se resiti bubuljica ?

BUBULJICE NA LICU – Kako se resiti bubuljica na licu

Uzrok pojave bubuljica na lilcu su uglavnom hormoni, pubertet, trudnoća, menstrualni ciklus, menopauza, ali treba napomenuti da se bubuljice mogu javiti u usled korišćenja jakih kozmetičkih sredstava,pojačanog lučenja sebuma koji zatvarapore stvarajući idealnu podlogu za bakterijske infekcije .

Kako se resiti bubuljica ?

Zapravo mnogi od nas neznaju, ali nam bubuljice i akne,ukazuju da nam se u organizmu dešavaju promene, a sam raspored bubuljica, govori puno više, jer nam ukazuje da unutrašnje stanje organizma ima promene, tj.nešto se dešava u organizmu što bi trebalo ispitati i proveriti.
Takođe stres može da izazove veliku količinu bubuljica odjednom.Takođe i neredovna i slaba higijena lica može biti uzrok za nastanak akni tj. bubuljica. Ukoliko bubuljica ima mnogo i ako su česte jedna do druge to nam govori da se obavezno trebamo javiti dermatologu.

BUBULJICE NA LICU – LEČENJE BUBULJICA NA LICU

Kada se bubuljice tj. akne jave samo povremeno to i nije neki problem naročito ako nestanu u periodu od tri meseca. Danas postoje razni preparati za uklanjanje bubuljica i ima ih svuda u slobodnoj prodaji.
Međutim, pre nego počnete sa korišćenjem nekih preparata ipak se treba posavetovati sa dermatologom , jer nisu svi preparati bezbedni i delotvorni.

Postoje razni preparati i sredstva protiv akni, razni losioni i gelovi na bazi benzil — peroksida koji uklanjaju oštećenja nastala upalom, a mogu se kupiti u apotekama i bez lekarskog recepta.

Ovi preparati blago nadražuju kožu i podstiču uklanjanje mrtvih ćelija, a samim tim dolazi i do otvaranja začepljenih pora. Slično dejstvo imaju i preparati koji sadrže i alfa- hidroksilne kiseline (AHA). Treba imati na umu da svi kozmetički preparati ne deluju isto na svakog i nisu za svaki tip kože. Naprimer Kako se resiti bubuljica ?, dešava se da neki preparat kod jedne osobe ukloni sve akne tj. bubuljice , a da kod druge osobe isti preparat stvori još veći problem. Međutim, nema razloga za brigu, jer svakako da postoji način da se rešite akni i bubuljica zauvek. Kako se resiti bubuljica.

KAKO SE REŠITI BUBULJICA SA LICA

Kada pitate dermatologa on ce vam reći da akne ne smete istiskati, ali toga,se skoro niko ne pridržava, što se naročito odnosi na tinejdžere i mlade ljude. Ako ipak želite da istisnete bubuljice onda je vrlo bitno da to pravilno uradite.

Ovo je jedan od načina..Kako se resiti bubuljica ?

Potrebno je da dobro operete ruke , da sve što koristite bude sterilno, da se steriliše alkoholom predeo oko akni, kao i da sadržaj istisnete pomoću vate i da ga nikako ne dodirujete golim rukama. Nakon toga opet sve sterilišite. I još nešto…
Nikada nemojte dodirivati lice sa prljavim rukama, ali isto tako napominjemo da čestim umivanjem i čišćenjem lica možete dovesti lice u gore stanje nego što jeste, jer preteranim čišćenjem podstičete žlezde da luče više loja, a to zatvara pore i samim tim izaziva infekcije i akne. Kako se resiti bubuljica ?

Dovoljno je da koristite blaga sredstva za negu lica. Koristite mekane peškire za lice koje redovno treba menjati, kao i jastučnice. Koristite isključivo sredstva, kreme, losione koji su dermatološki ispitani, ali izbegavajte losione koji su na bazi alkohola, jer to može da pogorša stanje vašeg lica.

HRANA PROTIV AKNI I BUBULJICA

Kada imamo problem sa aknama i bubuljicama, moramo paziti sta unosimo od ishrane, svakako su štetna ulja, sem maslinovog, razni suhomesnati proizvodi koji su masni, punomasni sirevi, razne grickalice i kremasti slatkiši, eurokremovi, fazirana pića, kečapi , majonezi, margarini, treba unositi što više voća i povrća , kao i integralnih žitarica.

Kako se resiti bubuljica?

Kako se resiti bubuljica ?

Takođe potrebno je piti najmanje po dva litra vode dnevno i ne unositi kupovne sokove, koji su puni aditiva , boja , raznih veštačkih zaslađivača i slično. Bitno je unositi namirnice koje sadrže kalcijum, kalijum selen, cink i namirnice koje sadrže vitamine B , C i A , možete jesti ribu jaja, nemasne sireve grašak, pasulj, papiruk , paradajz, krastavac, soju, limun, šargarepu, kupus u svežem obliku, kiseo i kuvan, bez dodatka mesa naročito masnog mesa, može pileće belo

Kako se resiti bubuljica LICA PRIRODNIM PUTEM

Postoji kao što smo rekli veliki broj preparata , losiona , krema , ali ipak je najbolje bubuljice ukloniti prirodnim putem, ova terapija je provereno delotvorna .

Navešćemo neki od načina kako da se najbolje prirodnim putem rešite bubulica.Propolis – protiv akni, nekoliko put dnevno akne mazati propolisom, najmanje pet dana.
Bokvica i kopriva ocediti sok iz svežih listova koprive i bokvice, nakvasiti komadić vate i kvasiti akne nekoliko puta u toku dana.

Divlji origano za bubuljice na licu Kako se resiti bubuljica

Ovaj najdelotvorniji biljni antiseptik iz prirode ubrzaće postupak lečenja bubuljica i akni ukoliko se u sredstvo za čišćenje lica ubaci samo nekoliko kapi ulja divljeg origana.

Ranjenik protiv akni potrebno je mazati po nekoliko puta dnevno na aknama i to sveže tek isceđenim sokom iz samog lista ranjenika. Takođe i neven i kamilica mogu da uklone uglavnom sitne bubuljice na licu .

Kako se resiti bubuljica ? recept

Za ovo vam je potrebno da pomešate po kašiku sušene kamilice i nevena i da stavite u jednu čašu od dva decilitra provrele vode, nakon toga poklopite, ostavite da odstoji 2-3 sata. Potom, kada procedite kamilicu i neven , najbolje uveče pre nego odete na spavanje, nakvasite vatu u caj i nanosite na lice najmanje 15-20 minuta. Takođe potrebno je ostaviti taj čaj na licu i u toku noći, a tek ujutru lice treba isprati.

Ovo treba ponavljati 15 večeri uzastopno. Takođe ono što je delotvorno protiv akni tj.bubuljica jeste i sok od krastavaca protiv bubuljica tj. akni. Par puta u toku dana možete namazati celo lice sokom od krastavca ili jednostavno naneti kolutiće krastavca na lice gde su akne najzastupljenije. Ovo je potrebno ponavljati najmanje 15 dana da bi se uspešno uklonile bubuljice sa lica.

Potom, med i cimet je takođe delotvoran pri uklanjanju bubuljica i akni. Potrebno je pre nego zaspete da lice namažete mešavinom meda i cimeta. Ovo je potrebno da činite 10 dana od momenta počinjanja terapije. Takođe aloa vera nam pomaže ali pri uklanjanju fleka od bubuljica.

Gotovo svakodnevno potrebno je mazati sveže isceđenim sokom od aloje ili eventualno od aloja gelom koji možete kupiti u apotekama, ali svakako je bolje da iscedite svež sok od aloje ukoliko je možete pronađi.

Ova biljka je kako se u narodu kaže vrlo efikasna u lečenju svih kožnih bolesti , tako da svakako pomaže i kod uklanjanja fleka od bubuljica.

Kako se resiti bubuljica
ČAJ PROTIV BUBULJICA OD HAJDUČKE TRAVE I ČIČKA

potrebno je izmešati tri supene kašike od korena čička i jednu kašiku lista i cveta hajdučke trave i nakon toga preliti sa 4 čaše od dva dl. ključale vode.

To je potrebno da odstoji dva sata. Jednu šolju popiti pre doručka, jednu pre ručka i jednu pre večere. Ovo je potrebno koristiti sedam dana.  to je deo Kako se resiti bubuljica ?

Slično na toj temi:

Komentari

Komentara