Kako se rešiti buba u stanu ?

KAKO SE REŠITI BUBA U STANU

 Postoji više načina kako se rešiti buba rusa u stanu, navešćemo neki od njih. Naprimer potrebno je uzeti sirovo žumance i to jedan komad i u njega dodati 50 grama borne kiseline u prahu. To je potrebno mešati dok se ne stvori gusta smeša. Od ove smeše potrebno je napraviti kuglice veličine oko 1,5 cm.

Kako se rešiti buba rusa u stanu ?

Kada se osuše potrebno ih je rasporediti u celoj kući i to najviše u delovima gde najviše ima buba rusa u stanu, ali i po ćoškovima. Napominjemo da je potrebno da sačekate 1 sat da bi se te kuglice osušile. Uglavnom ih treba staviti gde najviše ima buba u stanu, a to su uglavnom kuhinja i kupatilo.

KAKO SE REŠITI BUBA U STANU

KAKO SE REŠITI BUBA U STANU

Potrebno je da mesto gde stavite kuglice bude vidljivo bubama , znači uglavnom kod kuhinjskih elemnata, polica i regala, tj. na sto većoj visini, iznad našeg vidika.Potrebno je staviti kuglice i pored frizidera i na mestima gde ima hrane u blizini. Najbolje je rešiti se buba rusa u stanu na ovaj način. Zapravo, buba rus ovu kuglicu neće osetiti ali će joj svakako prići iz radoznalosti. Dodirnuće je svojim brčićima i to samim tim tim će je dovesti do smrti. Samim tim više neće moći da upozori ni ostale buba ruse i njihova komunikacija prestaje. Ovo je jedan od najsigurnih načina da uklonite buba ruse u stanu. Garantujemo vam da će te ih nakon toga kupiti usisivačem po stanu.

Treba napomenuti i da se buba rusi u stanu obicno skupljaju na toplim mestima u nasem stanu a pritom i blizu izvora hrane. Buba rusi se uglavnom pojavljuju noću kada i nismo svesni da su tu. Ukoliko na kuhinjskim elementima primetite neke crne tačkice znajte da je to njihov izmet i sigurno je da ih u stanu onda imate idalje.

Buba rusa u stanu će te prepoznati tako što je on svetlo smeđe boje. Dužina tela buba rusa je od 10 do 15 milimetara. On je sigurno za polovinu manji od crne bubašvabe.  Na vratu imaju tamne pruge po dužini. Njihovi pipci su iste dužine kao i njihovo telo koje je žute boje. Noge su im dosta svetlije od tela. Poreklom su iz tropskih i suptropskih predela, gde za Evropljane poznate vrste žive u slobodnoj prirodi. Trgovinom prehrambenih proizvoda prenešene su u sve delove sveta gde su postale pratioci čoveka. Najviše ih ima na mestima gde ima hrane i to u kuhinjama, domaćinstvima, restoranima, pekarama, brodovima, bolnicama; svugde gde je vlažno i toplo.

Razmnožavaju se na taj način što ženke legu jaja u posebnim jajnim paketima u kojima se za svaku vrstu nalazi karakterističan broj jaja. Ove jajne pakete nazivamo ooteke, a smeštene su na zadnjem delu tela ženki. Ooteka je ovalna i manje-više pasuljastog oblika. Broj jaja u ootekama varira između 17-56. Ženka polaže ooteke u razne pukotine na toplim i vlažnim mestima blizu izvora hrane.

Period inkubacije zavisi od temperature, te na temperaturi 22,2°C iznosi 34 dana, a kod temperature 27,5°C je 17 dana. Postembrionalni razvoj (period od izlaska iz jajeta do potpunog razvića), traje 4-8 meseci.

Kako se resiti buba rusa u stanu 2

Kako se resiti buba rusa u stanu

U tom periodu larve se presvlače 4 puta. Larve liče na odraslog insekta, samo što nemaju krila, koja dobija kod poslednjeg presvlačenja. Larve buba rusa kod temperature ispod -2°C i iznad 45°C nakon kratkog vremena uginu. Buba rusi ne pričinjavaju naročitu materijalnu štetu, iako mogu da oštete tekstil, papir, knjige i slično. Jedu sve od suvih i svežih biljnih i životinjskih ostataka.

Glavne štete nanose time, što svojim prisustvom, svojim presvlakama i izmetima zagađuju prehrambene proizvode i prostorije u kojima žive ljudi. U potrazi za hranom prelaze iz stana u stan, iz zgrade u zgradu i tom prilikom mogu prenositi zarazne bolesti. Kao prenosioci bolesti od naročitog značaja u bolnicama gde u traganju za hranom, a i prilikom same ishrane dolaze u dodir sa visoko infektivnim agensima. Pored toga buba rusi ostavljaju i neprijatan miris na proizvodima sa kojima dolaze u dodir.

 

Postoje još neki načini kako se rešiti buba rusa u stanu…naprimer sprejevi … ili kreda .. ako ne upali benzin i šibica … sticajem okolnosti u poslednje vreme je postalo malo teze domoci se bacača  plamena .. medjutim najbolji način je napred navden.

Evo još nekoliko načina kako se u stanu rešiti buba rusa u stanu. Treba pre svega zatvoriti sva mesta gde mogu da naprave gnjezdo. Obicno su to skrivena mesta poput pukotina u zidu, iza vecih komada namestaja itd.

Ako imate problema sa njima morate da vodite racuna, da uredno bacate djubre, drzite ga na nepristupacnom mestu tj dobro zatvoreno, ako je moguce.

Da cesto premestate stvari, npr. u plakarima. Problem sa njima je sto kazu da bubasvaba moze da prezivi mesec dana od samo jedne ljudke dlake. Zato im treba ukinuti mesta za moguca legla i staviti otrov  gde se one kreću. Najvaznije je da otkrijete kao dolaze u vas stan. Najcesce je u zgradama iz podruma, pa je potrebno da se uradi deratizacija, pregledaju kanalizacione cevi u potrazi za pukotinama izmedju cevi i zida gde mogu da prodju. Kako se rešiti buba rusa u stanu ?.

Slično na toj temi:

Komentari

Komentara