Jastuk za dojenje – Jastuk za lakse dojenje

JASTUK ZA DOJENJE

Jastuk za dojenje služi da bi vam bilo ugodno i udobno da dojite vašu bebu.  Jastuk za dojenje bi bilo poželjno da koristi svaka porodilja koja je u mogućnosti sebi to da priušti.

Da bi bili odmorni i da bi mirno proveli noć, potrebno je da i beba i mama pronadju ugodan položaj za spavanje.

Mami će svakako pomoći jastuk za dojenje koji je itekako praktičan za dojenje bebe.

Jastuk za dojenje

Jastuk za dojenje

 

Jastuk za dojenje se koristi tako što je potrebno da legnete sa strane. Napominjemo da je bolje da odmarate na levoj nego na desnoj strani iz razloga što je tako olakšan protok krvi ka materici.

Jastuk za dojenje je potrebno da postavite duž tela . Samim tim to bi trebalo da bebu odalji  od vaše dijafragme , a samim tim i da smanji pritisak i da olakša disanje.

Pluća će biti slobodnija a samim tim nećete imati bilo kakve bolove ili neprijatnosti.

Jastuk za dojenje je lak za održavanje

Jastuk za dojenje je dužine uglavnom oko jedan ipo do dva metra. Zbog te dužine jastuka za dojenje, imaćete potporu ispod glave, stomaka i nogu.

Jastuk za dojenje možete saviti u obliku potkovice i udobno se smestiti na njemu.

Jastuk za dojenje možete i presaviti na pola i samim tim ga koristiti i kao oslonac za noge.

Svaka majka bi trebala prilikom dojenja da bude opuštena, a za to joj svakako može pomoći i jastuk za dojenje.

Jastuk za dojenje se postavlja tako što se jedan kraj jastuka stavlja iza leđa i na njega je majka uvek udobno naslonjena, zatim se savija preko kuka tj.ispod ruke na kojoj se drži beba.

Svrha jastuka za dojenje je pre svega da vam bude udobno tokom dojenja vaše bebe.

Jastuk za dojenje je svakako pogodan i za majke porođene carskim rezom.

Bebama takođe prija da im je udobno sa svih strana, a a to se dešava kada jastuk za dojenje preklopite na pola i bebu položite na njega.
Perlice kojima je jastuk ispunjen proizvode prijatan zvuk šuškanja, a praksa je pokazala da na bebe to deluje veoma smirujuće i opuštajuće.

Jastuk za dojenje - jastuk za lakse dojenje

Jastuk za dojenje – jastuk za lakse dojenje

Jastuk za dojenje je  specifičnog oblika i punjenja polistirenskim perlama koji im daju potrebnu mekoću i elastičnost i obezbeđuju anatomsku prilagodljivost obliku glave, vrata i kičmenog stuba. Jastuk za dojenje je potpuno neškodljiv po zdravlje i za vas i za vašu bebu,  ne sadrži žice, federe niti slične elemente tako da je povreda majke ili bebe potpuno isključena, ima svoju sopstvenu jastučnicu (100% pamuk) što ga čini veoma lakim za održavanje.

Jastuk za dojenje može se koristiti i kao jastuk za trudnice.

Čak i ako vas ne bole leđa i uživate u lakoj trudnoći, potrebno je vrijeme da se naviknete na drugi položaj spavanja. Tada će vam od neverovatne pomoći biti jastuk za dojenje.

Idealne je dužine, debljine i tvrdoće tako da balansira pritisak na glavu, vrat, ramena, stomak , kukove i noge  omogućavajući tako trudnicama ugodan i bezbrižan san.

Jastuk za dojenje -

Jastuk za dojenje 3

 

Naučnici su dokazali da gotovo svi problemi kod dojenja nastaju zbog neispravnog položaja, tj.  zbog pogrešnog hvata bradavice.Ispravan položaj mame i bebe je prvi i najvažniji uslov koji mora biti zadovoljen za uspešan podoj.

Jastuk za dojenje ima ušivene 2 trakice kojima se učvrsti položaj jastuka uz telo. Jastuk za dojenje se podešava  tako da je svakoj majci potpuno uz struk. On itekako pomaže majkama u toku dojenja. Jastuk za dojenje .

Slično na toj temi:

Komentari

Komentara