Igre sa bebom od 1. do 6 meseca – Igre za decu

Igre sa bebom – Igre za decu od 1-6 meseca

Od rođenja, potreba bebe za igrom se razvija i povećava svakim danom. Kroz igru, novorođenče uči i upoznaje svet koji je okružuje. Na taj način uči i otkriva svoje sposobnosti koje se razvijaju kako raste. Zbog toga se roditeljima savetuje da se igraju sa svojom bebom od samog rođenja, jer je na taj način upoznaju bolje i razvijaju njene veštine.

Igre za decu za prvi mesec 

Tokom prvog meseca, igrajte se sa vašom bebom nakon što je nahranite, jer je ona tada najopuštenija. Možete da joj pričate, da je nežno mazite i blago se smejete. Beba će pratiti vaš pogled i izraze vašeg lica i naravno prepoznati vas!

Igre sa bebom od 1. do 6 meseca - Igre za decu sve i svasta

Igre sa bebom od 1. do 6 meseca – Igre za decu sve i svasta

Drugi mesec igre sa bebom

Tokom drugog meseca, vaša beba može prepoznati različite zvukove, pa je to razlog da joj poklonite njenu prvu zvečku različitih boja. To je odlično vreme da počenete da se igrate zvečkom, ali ne previše brzo i glasno, jer bi to moglo da iritira vašu bebu Igre sa bebom.

Igre za decu treći mesec

Već u trećem mesecu beba počinje da se igra sama, najpre ručicama, a onda i nogicama. Bebi su tada interesantne igračke sa različitim bojama i zvukovima koje možete staviti iznad njenog kreveca, u kolica tokom šetnje ili u sedište za kola. Bebica će početi da hvata te igračke i da se igra s njima, kako bi ih opipala i proizvela zvuk.

Igre sa bebom od 1. do 6 meseca - Igre za decu sve i svasta

Igre sa bebom od 1. do 6 meseca – Igre za decu sve i svasta

Četvrti mesec

U periodu od četiri do šest meseci, bebina pažnja se usmerava na različite stvari. Igračke koje možete ponuditi bebi su mekane igračkice koje beba može da uhvatiti i drži sama. Ove igračke možete staviti u bebin krevetac, ogradicu ili u kolica Igre sa bebom . Bebicu privlače različite boje tako da je ovo vreme prvih slikovnica, platnenih i mekanih, ali što šarenijih! Beba počinje da se igra svojim rukicama, ustima, jezikom i usnama.

Peti mesec igre sa bebom

Već u petom mesecu, beba pokazuje interesovanje za igrom i muzikom, što vam daje mnogo ideja za zajedničku zabavu! Bebine motoričke veštine i koordinacija se poboljšavaju, pa joj to omogućava bolje držanje predmeta u ruci. Igračke koje su joj svaki dan u okruženju možete zameniti nekim novim ili onim igračkama koje ste prethodno sakrili, jer beba već sada primećuje šta je novo, a šta ne.

Šesti mesec igre sa bebom 

Tokom šestog meseca, beba u potpunosti može da drži predmete u ruci. Počinju da je interesuju nove stvari i pokušava da uhvati i velike i male stvari. Počinje da baca predmete i igračke čekajući da joj ih vratite i toj igri nema kraja!

U ovom periodu su odlične prostirke sa šarenim motivima na koju bebu možete spustiti na pod, kao i bebi gimnastike na kojima se beba može igrati. Važno je da se vaša beba zabavlja i da u tome uživate i ona i vi. Igre sa bebom od 1. do 6 meseca – Igre za decu sve i svasta

Slično na toj temi:

Komentari

Komentara