Grudnjak za dojenje – kako izabrati pravi?

GRUDNJAK ZA DOJENJE

Pre svega treba napomenuti da je grudnjak za dojenje izuzetno praktičan i da bi svaka porodilja trebalo da koristi grudnjak za dojenje , kako bi sebi olakšala sam postupak dojenja.

Kako izabrati pravi grudnjak za dojenje?

Grudnjak za dojenje

Grudnjak za dojenje

Grudnjak za dojenje – Svakoj majci je potrebno da joj dojke budu lako pristupačne da bi mogla što lakše da doji, a za to svakako pomaže upravo grudnjak za dojenje.

Uz sve to poželjno bi bilo da grudnjak za dojenje bude i lep. Najbolje bi bilo da svoj grudnjak kupite nakon porodjaja. jer se kada majka počne da doji grudi znatno uvećaju.

Potrebno je da majke izaberu grudnjak za dojenje a ne grudnjake sa žicom, jer su grudi u tom periodu izuzetno osetljive i tokom trudnoće i za vreme porodjaja.

Pritisak žice ispod grudi na mlečnim žlezdama može da dovede do mastitisa. Mastitis je zapušenje mlečnih kanala. Zbog svega navedenog takođe treba izbegavati tesne grudnjake za dojenje.

Potrebno je da vaš grudnjak za dojenje ima široke bratele kako bi smanjio pritisak na ramena i kako bi dojilja imala potpunu udobnost.

Takođe grudnjak za dojenje bi trebalo da bude od testiranih materijala i svakako bi trebalo izbegavati grudnjake sa šavovima preko bradavica, kao i čipkane grudnjake, jer su bradavice u tom periodu jako osetljive pa bi moglo doći do raznih iritacija i izazivanja drugih vidova bakterija.

Potražite grudnjak kome se lako može skinuti gornji deo korpice. Ako ste u mogućnosti kupite barem dva grudnjaka za dojenje da bi mogli češće da ih perete. Iako danas postoje tuferi koji se mogu nositi da se grudnjak i garderoba ne bi isflekali, vodite računa o higijeni.

I na kraju, ako imate problem da pored svih obaveza oko bebe zapamtite sa koje dojke ste je poslednji put hranili, da bi pravilno menjali strane tokom dojenja na bretelu iznad dojke koju ćete koristiti za sledeće hranjenje stavite neku malu duplu iglu tj. bočku.

Grudnjak za dojenje  je od prirodnih materijala

Grudnjak za dojenje obavezno mora biti napravljen od prirodnih materijala. Grudnjak je napravljen uglavnom tako da sa prednje strane ima korpice koje se otvaraju, zato je i praktičan za dojenje . Još jednom napominjemo da ne kupujete grudnjak za dojenje koji je napravljen od sintetičkih materijala , čipke i slično, već isključivo pamučne grudnjake za dojilje.

Slično na toj temi:

Komentari

Komentara