Dekorativni kamen jeftin ukrasni kamen za zidove

Dekorativni kamen jeftin i povoljan ukrasni kamen

Svoj poslovni – prostor za stanovanje učinite jednostavnim i prelepim , sa prirodnim izgledom, i boravak u njemu prijatnijim kao da ste u prirodi, jedno od rešenja je i oblaganje zidova i fasada dekorativnim kamenom.

Dekorativni kamen

Dekorativni kamen – ukrasni zid

Dekorativni kamen – ukrasni zid

Postoji dekorativni kamen  razlicitih vrsta  a osnovna svrha dekorativnog kamena  je da ulepša enterijer i da verno dočarava izgled pravih stena.

Dekorativni kamen u sastavu moze imati gips, cement, od stiropora, drugih prirodnih materijala, kao što je sitni kamen, pa pečeni kamen i pesak. U poslednjem slučaju, dekorativni kamen će biti 100 % prirodan i pravog izgleda koji ima  dodir,cvrstinu  i trajnost pravog kamena, i ne boji se dodatno jer ima sopstvenu boju kamena.

Dekorativni kamen – manje otpada za ugradnju

Različiti materijali omogućavaju  primenu dekorativnog kamena u kući, u stanovima, u poslovnom prostoru, za unutrašnje zidove i za fasade.

Karakterise se svojom velikom  trajnošću i kvalitetom ,prirodni kamen se odlikuje i lepim atraktivnim izgledom,čija lepota se nikada ne menja,ostaje vecna.

Specijalne vrste premaza omogućuju lakše čišćenje dekorativnog kamena, odbijaju prašinu,a čine ga i otpornim na vodu, u slucaju da se nalazi spolja, od padavina (kiše snega,grada), što je pogodno i pri upotrebi dekorativnog kamena za dvorište: za fontane, baštenska jezerca, vodopade u vrtovima, ali i za akvarijum ili kućne fontanice. Još jedna od prednosti je zadržavanje i postojanost boja.

Dekorativni kamen za dvoriste

Dekorativni kamen za dvoriste

Što se tiče dekorativnog kamen postavljanjem istog vršite znatnu uštedu jer osim niže cene po kvadratnom metru u odnosu na prirodni kamen, dodatna ušteda se postiže tako što je otpadni materijal minimalan i to svega na  par procenata. Što se tiče veštačkog dekorativnog kamena, veštački dekorativni kamen se prodaje u panelima i to tako što se dobijaju željene dimenzije, ali rezanjem pre postavljanja.

Zbog ujednačenih karakteristika kao što je debljina,materijal možete iskoristiti maksimalno.

Takođe velika ušteda je i kod troškova transporta , troškovi su manji jer je težina dekorativnog kamena i do 3 puta manja u odnosu na prirodni kamen, mada je moguće da u zavisnosti od aranžmana sa prodavcem i izvodjačem radova dobijete transport materijala gratis.

Dekorativni kamen  – Laka i brza ugradnja

Ugradnja dekorativnog kamena je jednostavna tako da ako imate i malo ikustva u sličnim radovima to možete uraditi i sami, ali svakako možete i angažovati majstora u ovom slučaju keramičara. Dekorativni kamen se inače lepi lepkom za pločice i to onim lepkom koji vam preporuči prodavac.

Gde se može postavljati dekorativni kamen ?

Dekorativni kamen se može se postavljati na sve vrste podloga, pa tako dekorativni kamen možete postaviti na  betonske, cementno – malterske podloge, na cigle, na blokove , na ginter i tako dalje. Kada je u pitanju enterijer, dekorativni kamen možete stavljati i na rigips ploče i to uz pomoć silikonskog lepka takođe preporučenog od strane prodavca.

dnevna soba dekorativni kamen

Dnevna soba dekorativni kamen

DEKORATIVNI KAMEN ukrasni kamen za zidove

Dekorativni kamen sa efektom prirodnog kamena koji je na bazi belog cementa obogaćen EPS kuglicama, ima obično sledeće dimenzije : Dužina: 41.5 cm, visina: 8.1 cm, debljina: 2-3 cm, a težina mu je 19 kg po metru kvadratnom.  Kao takav,dekorativni kamen  može biti instaliran na izolovane cokle , na zidove sa stiropor izolacijom, na beton, porozni beton , gips karton, ciglu i tako dalje.

Elementi se seku fleks aparatom i to veoma lako. Takođe postoji i struktura sa zlatnim sjajem i oa deluje vrlo efektno u prostoru.

Postavljanje dekorativnog kamena

Dekorativni kamen cena – ukrasni kamen za zidove

Postavljanje dekorativnog kamena ja veoma jednostavno. Ne bi trebalo da površina koju oblažete dekoratvnim kamenom bude manja od 8 do 10 kvm . krasni kamen za zidove Takođe ukoliko se odlučite da ipak postavljanje dekorativnog kamena ne vršite vi , već majstor keramičar, imajte na umu da za postavljanje dekorativnog kamena majstor keramičar obično uzima oko 10 eura ali se cene postavljanja dekorativnog kamena ipak razlikuju zavisno od majstora i površine koju planirate da pokrijete dekorativnim kamenom.

dekorativni kamen za spavace sobe

Dekorativni kamen za spavace sobe

Postavljanje dekorativnog kamena je relativno jeftino i u cenu je obično uračunat i dodatni potreban materijal, tj. lepak. Ako ga sami postavljate, i ako sami kupujete lepak, cena jednog džaka je oko 1.250 dinara i s njim može da se zalepi oko 5 kvm dekorativnog kamena. Nakon što ste postavili dekorativni kamen, dekorativni kamen je potrebno premazati voskom za zaštitu kamena, da bi kamen dobio sjaj i zaštitu. Pakovanje voska za pokrivanje deset kvadrata je oko tri ipo hiljade dinara.

Dekorativni kamen u kući i u stanu

Dekoratnivni kamen može se postavljati i unutar prostorija ali i spolja, tako da dekorativni kamen možete postaviti i u kući i u stanu. Ukoliko želite da ulepšate svoj dnevni boravak i da vaš dnevni boravak izgleda originalno, dajte mu na rustičnosti. Dnevna soba će izgledati mnogo lepše i pružati pravi užitak dok sedite u njoj, ukoliko se odlučite da jedan od zidova obložite dekorativnim kamenom.

dekorativni kamen kuhinja

Dekorativni kamen kuhinja

Takođe , postoje i takozvane vodootporne vrste dekorativnog kamena koje slobodno možete postaviti i u kuhinji, čak i u kupatilu, umesto keramičkih pločica , tapeta i slično.

Osim u ovim prostorijama, dekorativni kamen možete koristiti i na stepenicama i u hodniku kuće ili zgrade, u ulazu, u lokalima, različitim objektima. Ukoliko izaberete dizajn po vašoj želji i boju, sve relativno monotone prostorije biće nesvakidašnje , lepše i osećaćete se prijatno u svakoj prostoriji u kojoj ste postavili dekorativni kamen.

Sve u svemu , svakako nećete pogrešiti ukoliko se odlučite za dekorativni kamen ili ukrasni kamen za zidove u vašem domu, stanu ili kući. Dekorativni kamen

 

Slično na toj temi:

Komentari

Komentara