Automatske klizne kapije – automatsko otvaranje kapije Nis – Kapije za celu Srbiju

Automatske klizne kapije

Automatske kapije se koriste za kontrolu pristupa u osiguranoj oblasti. Automatske klizne kapije se koriste na ulazu u objekat. Koriste se i za kontrolu saobraćajnog pristupa na ulazu i izlazu. Na primer, proizvodni pogon može koristiti automatsku kapiju na svom glavnom ulazu.

Automatske klizne kapije - automatsko otvaranje kapije Nis - Kapije za celu Srbiju

Sva vozila koja ulaze i izlaze iz postrojenja moraju to učiniti kroz automatsku kapiju. Automatske kapije se mogu koristiti i unutar nekog objekta. Na primer, mogu se koristiti u unutrašnjost garaže kako bi se parking mesta zaposlenih odvojila od javnih površina u garaži.

Automatske klizne kapije se sastoje od dve osnovne komponente:

  1. Kapija: Kapija je fizički objekat koji se pomera da bi blokirao pristup. Većina kapija koje se koriste u komercijalne svrhe su napravljena od ukrasnog gvožđa ili žičanog materijala. Obično su dizajnirane tako da odgovaraju ogradi gde se instalira kapija.
  2. Operator Kapije: Operater kapije je mašina koja pokreće kapiju kako bi se blokirao ili dozvolio pristup. Operateri kapije rade na električnom pogonu, mogu se podeliti u nekoliko vrsta hidraulični, zupčasti ili pogon preko lanca.

Postoji nekoliko tipova automatskih kapija i evo nekoliko njih koje smo izdvojili za vas.

Automatske klizne kapije - automatsko otvaranje kapije Nis - Kapije za celu Srbiju

#Automatske klizne kapije

Klizna kapija je jedna od najčešće korišćenih tipova automatskih kapija koje se koriste u komercijalne svrhe. Automatske klizne kapije se montiraju paralelno sa unutrašnje strane ograde. Klizi horizontalno napred nazad preko ulaza. Ovaj tip kapije koristi rolere na dnu kapije kao podršku. Ovi roleri se kotrljaju duž metalnog useka instaliran na površini zemlje.Automatske klizne kapije se ponekad nazivaju kotrljajuće kapije ili V-kapije.

Snimak dvokrilne automatske klizne kapije

Zbog rolera Automatske klizne kapije se kotrljaju po površini pa mogu nastati problemi. Kada put blokira sneg, led ili neka vrsta otpada. Roleri takođe mogu biti izvor velikog trenja pa operateri kapije moraju raditi više. Koristići veću snagu za otvaranje i zatvaranje kapije.  Zbog ovih problema neki od proizvođača kapija ne preporučuju ovaj tip kapije.

# Krilna Kapija

Krilne kapije su na preklop jedna strana je fiksirana, otvara se i zatvara kao vrata. Krilne kapije se obično otvaraju u luku od 90 stepeni između otvorene i zatvorene pozicije. Mogu se sastojati od jednog ili dva krila koja se otvaraju ka unutra ili ka spolja.

Snimak automatske klizne kapije na Aerodrom Niš.

Krilne kapije se najčešće koriste kod stambenih objekata zbog niske cene i jednostavne instalacije. Krilne kapije se otvaraju u luku pa mora biti dovoljno prostora za automobil. Koji se približi kapiji kao bi se ona nesmetano otvorila ili zatvorila. Ovaj vid kapija takođe zahteva dodatne mere bezbednosti. Kako bi se sprečilo da ljudi ili vozila budu pogođeni na putu luka otvaranja ili zatvaranje kapije.

# Vertikalna Lift Kapija

Vertikalna kapija se kreće gore dole vertikalno preko otvora kapije. Kapija se mora podići dovoljno visoko da bi vozila mogla proći ispod nje bez ikakvih problema. Ovaj tip kapije zahteva instalaciju visokih vertikalnih stubova kao podršku sa obe strane kapije.

Vertikalna lift kapija je idealno rešenje kada postoji ograničen prostor na raspolaganju. Ona su takođe veoma brza i vrlo pouzdana. Izgled vertikalnih stubova daje industrijski izgled kapiji, što ih može učiniti nepodobnim za upotrebu na mestima gde je izgled važan.

Krilna klizna kapija Vektor NisKrilna klizna kapija Vektor Nis

V E K T O R  je firma  sa sedištem u Nišu – naselje 9.Maj. Usko specijalizovana za proizvodnju i ugradnju metalnih konstrukcija. Izradu i montažu al-ograda i prohromskih ograda, kliznih i samonsivih kapija. U svojoj delatnosti firma se bavi i montažom panelnih ograda iz uvoza, montažom rampi za parking i kontorolu ulaza-izlaza.
Želje, poverenje, zahtevi i potrebe naših kupaca predstavljaju centralnu orijentaciju našeg poslovanja.
Kao  firma cilj nam je da se maksimalno prilagodimo individualnim potrebama kupaca.
Pritom pod pojmom kupca ne podrazumevamo samo direktnog korisnika naših   proizvoda već i trgovce, građevinske preduzimače. Investitore i iznad svega arhitekte koji u svoje objekte ugrađuju naše proizvode. (ograde,kapije,nadstešnice, rampe za parking. Parking rampe na daljinsko otvaranje, Samonosive klizne kapije, Automatske klizne kapije,prodaja panelne ograde)..

Sve informacije za ugradnju ili cenu Automatske klizne kapije stojimo Vam na raspolaganju. 08:00 – 21:00 Pozovite nas na tel. 063/155-89-04. Hvala.

Slično na toj temi:

Komentari

Komentara