Anti kandida dijeta – Anti kandida dijeta jelovnik

Anti kandida dijeta

Uvođenjem pravilne ishrane, poboljšanje nastaje već posle nekoliko nedelja, ali se treba pridržavati takvog režima bar dva meseca i zabranjenu hranu postepeno vraćati na jelovnik.

Anti kandida dijeta

Anti kandida dijeta

Anti kandida dijeta sta ne smemo jesti u toku – Anti kandida dijeta

Dijeta podrazumeva zabranu šećera (beli, smeđi, fruktoza, med, melasa, manitol, sorbitol) i svih zaslađenih namirnica, kolača, slatkiša, gaziranih i voćnih napitaka s dodatkom šećera (mogu se koristiti zamene, saharin ili aspartam). Zbog toga se deklaracije na namirnicama obavezno moraju proveravati. Iz jelovnika se izbacuju suvo i konzervisano voće i dinja, a dozvoljena su najviše dva sveža ploda dnevno (osim grožđa, lubenice i manga).  Anti kandida dijeta .

Iz jelovnika se izbacuju i pečurke, kikiriki, sirće, majonez, senf, razne vrste dresinga za salatu, kečap, soja umak, kiseli krastavci i drugi ukiseljeni proizvodi. Mlečne prerađevine su dozvoljene, osim u slučaju kada izazivaju alergiju. Jogurt i acidofilni napici imaju prednost nad mlekom i sirevima. Alkohol se ne sme piti, a crna kafa i jaki čajevi samo u ograničenoj količini.
Za vreme dijetoterapije treba izbegavati antibiotike i lekove na bazi kortizona. Savetuje se povećan unos esencijalnih ulja, posebno omega-3 kiselina (riblja ulja i morska riba – losos, skuša, tunjevina, sardine). Ako navedene namirnice nisu dovoljno zastupljene, nadoknađuju se suplementima, tj. omega – 3 kiselinama u vidu kapsula. Anti kandida dijeta. –

 Anti kandida dijeta jelovnik

Ne preporučuju se proizvodi od belog brašna (beli hleb i pecivo, torte, kolači, biskviti, testenine), glazirani pirinač i oljušteni krompir. U umerenoj količini mogu se koristiti brašno od celog zrna, krompir s ljuskom, smeđi ili integralni pirinač, integralne testenine i peciva. Nije dozvoljena hrana koja sadrži gljivice, kao što su pekarski i pivski kvasac, pekarski proizvodi s kvascem, zreli i specijalni sirevi koje prekriva plesan.

Verujem da si se ti do sad dobro informisala. Ima dosta toga na internetu, pa saveti lekara.
Pretpostavljam da trazis i alternativne metode. Anti kandida dijeta .
Znam da je soda bikarbona najveci neprijatelj kandide. Ispiranje svakodnevno moze pomoci ako se kandida nalazi spolja, a nije lose ponekad razmutiti sodu b. i popiti. Anti kandida dijeta .

Kandida najčešće dolazi nakon korišćenja jakih antibiotika i kortikosteroida ., a podložne su i osobe s oslabljenim imunitetom. , dijabetičari, trudnice. Nastaje i zbog upotrebe slatkiša ili hrane koja sadrži dosta kvasnice. Simptomi su, između ostalog, nadimanje, gasovi, mučnina, gađenje, proliv, zatvor, pojačana želja za slatkim namirnicama. Anti kandida dijeta

Anti kandida dijeta je specifican nacin ishrane kojim se sprecava razmnozavanje kandide, kako kod zdravih tako i kod obolelih od ove gljivicne infekcije. Kandida je gljivica koja obicno zivi u digestivnom traktu svakog ljudskog bica. Zajedno sa korisnim bakterijama i mnostvom drugih mikroorganizama, nastanjuje prostor u nasim crevima. Zbog toga nezdravo razmnozavanje gljivice kandide najcesce zapocinje u organima za varenje, odakle se infekcija postupno siri na druge delove tela.

Pored cajeva anti kandida dijeta zahteva i veci unos vode, radi ciscenja organizma. Prema nekim istraživanjima, u suzbijanju gljivičnih infekcija vrlo učinkovit utjecaj ima i djevičansko maslinovo ulje i češnjak.  Da bi anti kandida dijeta bila efikasna potrebno je pridravati je se kroz duzi vremenski period, a narocito i onda kada se gljivicna infekcija povuce,. Radi sprecavanja njenog ponovnog pojavljivanja Anti kandida dijeta .

Slično na toj temi:

Komentari

Komentara